Hvad er sundhed for mig?

 

Jeg synes at en perfekt krop eller en sund krop er når man træner i vores hverdag. Det kan lige meget hvilken slags træning bare, man er aktiv, synes jeg at det er godt nok.

Hver gang jeg tænker på at man er stærk, handler det ikke om hvor meget muskler man har men, hvor stærk en persons krop er. Fx en boxer eller en rallyracer.

Normalt kan det her mennesker undgå rigtige ekstreme træning i rigtig lang tid hvor de tester deres hjerne, hjerte, muskler, knogler og resten af deres krop.

Med ekstrem træning kommer en ekstrem kost hvor man skal spise meget specifik slags mad og udregne tilsætning af kalorieindhold. I dag 31/5 har vi set hvordan folk, der kører racerkørsel, skal igennem noget træning til at blive klar til at køre en racerbil.

Hvis man har en dårlige kondition det kan godt betyde at man besvimer i midt af deres kørsel på grund af g-kraften. Reaktionstider viser at vores hjerne fungerer godt og er altid fokuseret på vejen og at skifte gear på det optimalt tid- og koblingspunkter under stress osv...

Det er også vigtigt at vores muskler er stærke nok til at kæmpe med g-kraft, som man kan få i en racerbil. Rally er meget mere ekstremt og har brug for meget mere træning end en normal racerkører.

Jeg synes hvis man kan tage imod den slags træning, betyder det at vores hele krop psykisk og fysisk er meget sund. Men jeg synes at det er også okay hvis man træner en gang i mellem kun for at få nok energi til vores daglige brug uden at træne hårdt.

Jeg selv kan måske tage på en 30 minutter gåtur sammen med min bror og prøve at spise sundere mad og spis mindre fra restauranter eller noget det indeholder meget sukker.